Karmelizowane kiełbaski na aperitif
zagłosuj teraz
Słodko-pikantny przepis na aperitif: karmelizowane kiełbaski z sosem sojowym i miodem :-) Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten szybki i łatwy przepis. Rezultatem są delikatne, aromatyczne kiełbaski, którymi nie będziesz mógł się nacieszyć!
Składniki
7
Szacowany koszt: 6.48Euros€ (0.93€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
- Pokrój kiełbaski na 4 części i umieść w naczyniu żaroodpornym.
- Wymieszać olej, sos sojowy i miód.
- Wlać mieszaninę na kiełbaski, rozprowadzając ją równomiernie.
- Umieścić w piekarniku w temperaturze 210°C na około 30 minut.
- Dobrze wymieszaj i pozostaw w piekarniku na kolejne 2 minuty. Kiełbaski powinny się skarmelizować, ale należy uważać, ponieważ dzieje się to bardzo szybko.
- Karmelizowane kiełbaski są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!