Karmelizowane kiełbaski na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
7 porcji
łatwe
50 min

Słodko-pikantny przepis na aperitif: karmelizowane kiełbaski z sosem sojowym i miodem :-) Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten szybki i łatwy przepis. Rezultatem są delikatne, aromatyczne kiełbaski, którymi nie będziesz mógł się nacieszyć!


Składniki

7
Szacowany koszt: 6.48 (0.93€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min

  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 1Pokrój kiełbaski na 4 części i umieść w naczyniu żaroodpornym.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 2Wymieszać olej, sos sojowy i miód.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 3Wlać mieszaninę na kiełbaski, rozprowadzając ją równomiernie.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 4Umieścić w piekarniku w temperaturze 210°C na około 30 minut.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 5Dobrze wymieszaj i pozostaw w piekarniku na kolejne 2 minuty. Kiełbaski powinny się skarmelizować, ale należy uważać, ponieważ dzieje się to bardzo szybko.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 6Karmelizowane kiełbaski są już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+