263. Wykańczam
vote now
Placki dyniowe podane z klonowym jogurtem naturalnym, figą i papają
60g puree z dyni25g mąki gryczanej25g mąki pszennej pełnoziarnistej1/2 łyżeczki gumy guar100ml mleka sojowegołyżeczka oliwy z oliwekłyżeczka syropu klonowego1/2 łyżeczki sodyszczypta soli
60g puree z dyni25g mąki gryczanej25g mąki pszennej pełnoziarnistej1/2 łyżeczki gumy guar100ml mleka sojowegołyżeczka oliwy z oliwekłyżeczka syropu klonowego1/2 łyżeczki sodyszczypta soli
Do miski wsypujemy mąki, sodę, sól, gumę guar. Łączymy z puree z dyni i syropem klonowym. Mieszając, powoli dolewamy mleko. Smażymy na natłuszczonej patelni, na małym ogniu.
*
Dzisiejsze placki wyszły iście resztkowe, bo i jedna z ostatnich porcji puree z dyni, i końcówka papai, a figa też samotna leżała gdzieś w ukryciu. Niemniej jednak wyszły bardzo smakowite. Lubię wstać rano i w spokoju przygotować sobie śniadanie, bez pośpiechu, bez stresu. Myślę, że niedługo kiedy natłok zajęć i obowiązków szkolnych i nieszkolnych mnie przytłoczy zatęsknię za nimi jedząc z braku czasu coś na szybko i robiąc jeszcze pięć innych rzeczy na raz, więc korzystam z czasu póki mogę :)
Twins' breakfast
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!