264. Nowy rozdział zaczynam muffinem
vote now
Dyniowy muffin jaglany ze słonecznikiem, nadziany ricottą
40g mąki jaglanej
10g mąki pełnoziarnistej
łyżeczka otrąb
3 łyżki puree dyniowego
jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżka ricotty
2-3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier/miód
Bełtamy jajko z puree i mlekiem. Mieszamy suche składniki z mokrymi, a jeśli masa będzie za gęsta - dodajemy trochę mleka/wody. Wykładamy kokilkę papierem, przelewamy pół masy, nakładamy łyżkę ricotty, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 30 minut w 180*C.
Na początek nowego tygodnia przedstawiam wam typowo jesiennego muffina, na którego czaiłam się od dawna. Dobrze, że poświęciłam trochę więcej czasu by go przygotować, warto było ;)
Można powiedzieć, że zaczynam nowy etap. Coś się kończy, a coś zaczyna. Będzie lepiej - nie wiem. Wiem tylko to, że będzie zupełnie inaczej.
10g mąki pełnoziarnistej
łyżeczka otrąb
3 łyżki puree dyniowego
jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżka ricotty
2-3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier/miód
Bełtamy jajko z puree i mlekiem. Mieszamy suche składniki z mokrymi, a jeśli masa będzie za gęsta - dodajemy trochę mleka/wody. Wykładamy kokilkę papierem, przelewamy pół masy, nakładamy łyżkę ricotty, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 30 minut w 180*C.
Na początek nowego tygodnia przedstawiam wam typowo jesiennego muffina, na którego czaiłam się od dawna. Dobrze, że poświęciłam trochę więcej czasu by go przygotować, warto było ;)
Można powiedzieć, że zaczynam nowy etap. Coś się kończy, a coś zaczyna. Będzie lepiej - nie wiem. Wiem tylko to, że będzie zupełnie inaczej.
Twins' breakfast
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!