264. Nowy rozdział zaczynam muffinem

vote now
264. Nowy rozdział zaczynam muffinem

Dyniowy muffin jaglany ze słonecznikiem, nadziany ricottą
40g mąki jaglanej
10g mąki pełnoziarnistej
łyżeczka otrąb
3 łyżki puree dyniowego
jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżka ricotty
2-3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier/miód

Bełtamy jajko z puree i mlekiem. Mieszamy suche składniki z mokrymi, a jeśli masa będzie za gęsta - dodajemy trochę mleka/wody. Wykładamy kokilkę papierem, przelewamy pół masy, nakładamy łyżkę ricotty, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 30 minut w 180*C.

Na początek nowego tygodnia przedstawiam wam typowo jesiennego muffina, na którego czaiłam się od dawna. Dobrze, że poświęciłam trochę więcej czasu by go przygotować, warto było ;)
Można powiedzieć, że zaczynam nowy etap. Coś się kończy, a coś zaczyna. Będzie lepiej - nie wiem. Wiem tylko to, że będzie zupełnie inaczej.

T Twins' breakfast

Komentarze

Oceń ten przepis:




+