267. Jesienna tarta
vote now
Gruszkowa tarta z ricottą, śliwkami i orzechami włoskimi
Inspiracja
Inspiracja
tarta:gruszka
łyżka otrąb pszennych
3 łyżki płatków owsianych
łyżeczka siemienia lnianego
łyżeczka cynamonu
nadzienie:3-4 łyżki ricotty
2 łyżki jogurtu naturalnego
śliwka
orzechy włoskie
Startą gruszkę dusimy w rondelku z cynamonem i odrobiną wody przez około 5-7 minut. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Lekko natłuszczamy formę, wykładamy spód i boki ciastem. Pieczemy 10-15 minut w 180*C.
łyżka otrąb pszennych
3 łyżki płatków owsianych
łyżeczka siemienia lnianego
łyżeczka cynamonu
nadzienie:3-4 łyżki ricotty
2 łyżki jogurtu naturalnego
śliwka
orzechy włoskie
Startą gruszkę dusimy w rondelku z cynamonem i odrobiną wody przez około 5-7 minut. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Lekko natłuszczamy formę, wykładamy spód i boki ciastem. Pieczemy 10-15 minut w 180*C.
W międzyczasie mieszamy ricottę z jogurtem, kroimy śliwkę. Masę wykładamy na podpieczoną tartę, układamy kawałki śliwki, posypujemy orzechami. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 30-35 minut.
Jestem usatysfakcjonowana tym śniadaniem. Od dawna obiecywałam sobie tartę i w końcu jest - prostsza w przygotowaniu niż myślałam.
Nie ma herbaty. Ani zielonej, ani czerwonej, ani żadnej - koniec świata jest bliski.
Nie ma herbaty. Ani zielonej, ani czerwonej, ani żadnej - koniec świata jest bliski.
Twins' breakfast
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!