BROWNIE Z MALINAMI
vote now
Składniki :1 szklanka mąki1/4 kostki masła1/4 szklanki cukru4 jaja2 łyżki gorzkiego kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sodymaliny ( dowolna ilość)kilka kostek gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania :
Masło z cukrem czekoladą i kakaem roztopić w rondelku, gdy masa przestygnie należy umieścić ją w wysokiej misce i zacząć miksować, dodając jedno jajo po drugim. Masa powinna uzyskać jednolitą konsystencję. Dalej miksując, należy dodawać stopniowo przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą.
Przygotowaną masę przelej do blachy 20 na 30 cm, następnie rozsyp kostki czekolady oraz maliny ( możesz je lekko "powciskać" w masę)
Ciasto piecz przez 20 - 25 min w temperaturze 220 stopni
SMACZNEGO!!!!
JUST EAT ME ;)
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!