Brzoskwinie z Tuńczykiem
vote now
Czy wpadlibyście na to, żeby połączyć tuńczyka z brzoskwinią? Owszem, może zdarzyło się w pizzy, ale tak solo? Jak nie to spróbujcie, bo naprawdę warto.
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
puszka tuńczyka w sosie własnym5-6 połówek brzoskwiń z puszki1/5 papryki czerwonejliście sałaty rzymskiej1-2 łyżki majonezułyżka jogurtu naturalnego typu greckiego2 szczypty papryki słodkiejszczypta currypieprz, sólłyżeczka posiekanej natki pietruszki
WYKONANIE:Tuńczyka dokładnie odcisnąć z zalewy. Rozgnieść widelcem, dodać jogurt oraz majonez i wyrobić na pastę. Doprawić papryką w proszku, curry, solą, pieprzem oraz natką pietruszki.Liście sałaty dokładnie umyć i osuszyć.Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Układać na talerzu na liściach sałaty rzymskiej. Nakładać łyżką pastę z tuńczyka i ozdobić paseczkami pokrojonej papryki. Całość delikatnie oprószyć pieprzem.
SMACZNEGO :)przystawkatuńczykbrzoskwiniepaprykasałata rzymskamajonezjogurt naturalnypapryka słodkacurrypieprzsólpietruszka
Zakątek Smakosza
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!