Cake pops - wypiekane ciastka na patyku
vote now
125 g mąki80 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia120 ml wody2 łyżki olejułyżka octu balsamicznegocukier puder / gorzka czekoladaposypki
Piekarnik nagrzać do 180 °C . Wymieszać suche składniki, dodać mokre i zmiksować. Silikonową formę natłuścić olejem w sprayu. Każde wgłębienie wypełnić masą do 3/4 wysokości. Ciasto wlewamy do foremek bez dziurek ;) i przykrywamy drugą częścią, z dziurkami. Pieczemy ok 20 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek, zanurzyć patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie i wbić w ciasteczko. Zostawić do zastygnięcia.
Gotowe cake pops zanurzać w lukrze lub rozpuszczonej czekoladzie i dowolnie dekorować.
Przepis: Smakołyki Alergika
ATLAS SMAKÓW
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!