Cake pops - wypiekane ciastka na patyku

vote now
Cake pops - wypiekane ciastka na patyku


125 g mąki80 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia120 ml wody2 łyżki olejułyżka octu balsamicznegocukier puder / gorzka czekoladaposypki
Piekarnik nagrzać do 180 °C . Wymieszać suche składniki, dodać mokre i zmiksować. Silikonową formę natłuścić olejem w sprayu. Każde wgłębienie wypełnić masą do 3/4 wysokości. Ciasto wlewamy do foremek bez dziurek ;) i przykrywamy drugą częścią, z dziurkami. Pieczemy ok 20 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek, zanurzyć patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie i wbić w ciasteczko. Zostawić do zastygnięcia.
Gotowe cake pops zanurzać w lukrze lub rozpuszczonej czekoladzie i dowolnie dekorować.



Przepis: Smakołyki Alergika

A ATLAS SMAKÓW

Komentarze

Oceń ten przepis:




+