Boeuf bourguignon
Klasyka kuchni francuskiej!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h
- Wołowinę i seler pokroić w dość grubą kostkę.
Boczek pokroić w drobne słupki.
Pieczarki i marchewkę obrać i pokroić na kawałki (pieczarki na ćwiartki, marchewki w talarki) - Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek i gdy wytopi się wrzucić do szybkowaru.
Na tym samym tłuszczu smażymy po kolei wołowinę i warzywa. - Wszystkie składniki dodajemy do szybkowaru.
Wlewamy wino i bulion.
Dodajemy szczyptę soli i pieprz.
Garnek zakręcamy i gotujemy na średnim ogniu ok. 1h.
Podajemy z domowymi kluseczkami.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!