Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon
Danie główne
6 porcji
średnie
2 h

Klasyka kuchni francuskiej!


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h
  • Wołowinę i seler pokroić w dość grubą kostkę.
    Boczek pokroić w drobne słupki.
    Pieczarki i marchewkę obrać i pokroić na kawałki (pieczarki na ćwiartki, marchewki w talarki)
  • Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek i gdy wytopi się wrzucić do szybkowaru.
    Na tym samym tłuszczu smażymy po kolei wołowinę i warzywa.
  • Wszystkie składniki dodajemy do szybkowaru.
    Wlewamy wino i bulion.
    Dodajemy szczyptę soli i pieprz.


    Garnek zakręcamy i gotujemy na średnim ogniu ok. 1h.
    Podajemy z domowymi kluseczkami.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+