Maślane steki z rekina z cytrynowo - miodowym dressingiem

vote now
Maślane steki z rekina z cytrynowo - miodowym dressingiem
Danie główne
2 porcji
średnie
1 h 40 m

Coś dla osób, które nie boją się eksperymentów kulinarnych i lubią próbować nowych smaków.


Składniki

2

dressing:

dodatkowo:


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania40 min
  • Rybę rozmrażamy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. W międzyczasie przygotowujemy dressing - mieszamy ze sobą płynne składniki, doprawiamy i dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek. Tak przygotowany sos zostawiamy na godzinę żeby składniki się "przegryzły".
  • Przygotowujemy 4 kwadraty z folii aluminiowej. Na każdym układamy kilka płatków masła. Rybę przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą, układamy na kwadratach z folii i otulamy płatkami z masła. Następnie każdy kawałek ryby posypujemy z wierzchu skórką cytrynową.
  • Folię zawijamy, tak by powstały prostokątne paczuszki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 30-40 minut. Gotowe steki wykładamy na talerze i polewamy dressingiem. Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+