Ziemniaki z grilla
vote now
Przepis jest prosty, ziemniaki wystarczy pokroić w plastry, skropić olejem, przyprawić i zawinąć w sreberko :- ) Tak przygotowane pyry świetnie smakują z kwaśną śmietaną lub jako dodatek do grillowanych ryb albo mięs.
Składniki
4
Dodatkowo:
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć, następnie pokroić w 5 mm plastry. Warzywa ułożyć na folii aluminiowej, posolić, obsypać ulubionymi ziołami, skropić olejem np. rzepakowym. Ziemniaki zawinąć z płaskie sakiewki. Smażyć na grillu po 15 - 20 minut z każdej strony. Podawać z kwaśna śmietaną lub jako dodatek do mięs oraz ryb.
Smacznego :- )
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!