Ziemniaki z grilla

vote now
Danie główne
4 porcji
średnie
40 min

Przepis jest prosty, ziemniaki wystarczy pokroić w plastry, skropić olejem, przyprawić i zawinąć w sreberko :- ) Tak przygotowane pyry świetnie smakują z kwaśną śmietaną lub jako dodatek do grillowanych ryb albo mięs.


Składniki

4

Dodatkowo:


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Ziemniaki z grilla - Przygotowanie krok 1Ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć, następnie pokroić w 5 mm plastry. Warzywa ułożyć na folii aluminiowej, posolić, obsypać ulubionymi ziołami, skropić olejem np. rzepakowym. Ziemniaki zawinąć z płaskie sakiewki. Smażyć na grillu po 15 - 20 minut z każdej strony. Podawać z kwaśna śmietaną lub jako dodatek do mięs oraz ryb.

    Smacznego :- )


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+