Grillowany kurczak w aromatycznych przyprawach
vote now
Nie samymi słodkościami się żyję więc tym razem będzie kurczaczek :) i to grillowany .Pyszne , aromatyczne mięsko , wszystkim smakowało i jego grillowanie nie zajmuje dużo czasu. Należy jedynie wcześniej go sobie przygotować . Dzięki uprzejmości firmy http://www.skworcu.com.pl/ miałam możliwość wypróbować niezwykle aromatyczne przyprawy , które nadały daniu intensywność smaku i zapachu . :)
Składniki:
500 g piersi z kurczaka ( ok. 3 szt. średnie pojedyncze piersi )250 ml mlekaprzyprawy : Biryani Masala Skworcu Papryka płatki Gochugaru SkworcuSposób przygotowania:
Pierś przekroić wzdłuż na 6 porcji i moczyć w mleku ok. 30 minut.Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym .Natrzeć jedną przyprawą Biryani Masala , oprószyć papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.Rozpalić grilla i grillować do czasu aż mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym przyprawom.Smacznego
Składniki:
500 g piersi z kurczaka ( ok. 3 szt. średnie pojedyncze piersi )250 ml mlekaprzyprawy : Biryani Masala Skworcu Papryka płatki Gochugaru SkworcuSposób przygotowania:
Pierś przekroić wzdłuż na 6 porcji i moczyć w mleku ok. 30 minut.Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym .Natrzeć jedną przyprawą Biryani Masala , oprószyć papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.Rozpalić grilla i grillować do czasu aż mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym przyprawom.Smacznego
Słodkości i nie tylko
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!