Grzyby w pomidorach - na zimę
vote now
Kolejny przepis tym razem grzybki zamarynowane w pomidorach specjalnie na zimowy wieczór, kiedy najdzie mnie chęć i będę miała smaka na grzybki.... :)
a te są wyjątkowe - w smaku przypominają mi rybę po grecku.
Składniki na 2 słoiki 250ml. 60dag grzybów leśnych1 duża cebula3 ząbki czosnku 2 łyżki ketchupu 2 łyżki przecieru pomidorowego2 listki laurowe4 ziarenka ziela angielskiego 1/4 łyżeczki papryki chilli 2 łyżki oleju do smażenia sólPrzygotowanie:
Grzyby oczyścić umyć, pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem.Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać grzyby, liście laurowe, ziela angielskie i dusić przez 20min.Po tym czasie dodać przecier i ketchup,wymieszać i podsmażać razem jeszcze przez 10min.Na koniec doprawić solą i papryką według uznania. Gorące grzyby przełożyć do wyparzonych słoików i dobrze zakręcić.
Można przechowywać przez całą zimę a najlepiej smakują na zimno po kilku tygodniach.
MOJE GOTOWANIE
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!