Gulasz z warzywami i kaszą.
Obiad może i banalny, ale jakże smaczny. Wszyscy znamy gulasze i każda gospodyni/arz :) ma swój ulubiony . Dzisiaj chciałabym przedstawić mój z marchewką i pieczarkami- wybór warzyw i dodatków do gulaszu jest ogromy- więc tutaj może nas ograniczyć jedynie nasza wyobraźnia. Zachęcam do spróbowania mojego przepisu :) Polecam.
Zaczynamy:
Składniki:
około 1 kg wołowiny
3 marchewki
200 gr drobnych pieczarek
200 ml kwaśnej śmietany
400 ml bulionu wołowego
5 ząbków czosnku
sól, pieprz, papryka
3 -4 łyżki oliwy
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę wołowinę smażymy w garnku na dużym ogniu. Gdy wołowina nie będzie już różowa- dolewamy bulion, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, i dusimy na małym ogniu- do momentu gdy wołowina będzie miękka. Gdy wołowina jest już miękka, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę- gotujemy około 7-10 min. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :)
Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj .
Smacznego :)
Zaczynamy:
Składniki:
około 1 kg wołowiny
3 marchewki
200 gr drobnych pieczarek
200 ml kwaśnej śmietany
400 ml bulionu wołowego
5 ząbków czosnku
sól, pieprz, papryka
3 -4 łyżki oliwy
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę wołowinę smażymy w garnku na dużym ogniu. Gdy wołowina nie będzie już różowa- dolewamy bulion, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, i dusimy na małym ogniu- do momentu gdy wołowina będzie miękka. Gdy wołowina jest już miękka, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę- gotujemy około 7-10 min. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :)
Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj .
Smacznego :)
Smaki Edyty
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!