Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy

zagłosuj teraz
Inny
2 porcji
łatwe
3 min

Sos, który sprawi, że Twoje przepisy będą jeszcze smaczniejsze. Możesz użyć go jako dodatku do sałatek, do smacznych klopsików, ale także do naszych wspaniałych wegetariańskich burgerów gotowanych we frytkownicy. Już teraz wypróbuj aksamitną konsystencję sosu z jogurtem greckim, ogórkiem i cebulą. Można go przygotować w 3 minuty!


Składniki

2
Szacowany koszt: 4.05 (2.03€/porcja)

Przygotowanie

  • Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy - Przygotowanie krok 1Drobno posiekaj cebulę i plasterki ogórka i umieść je w małej misce. Następnie dodaj oliwę z oliwek i wyciśnij sok z cytryny.
  • Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy - Przygotowanie krok 2Teraz rozgnieć wszystko widelcem (cebula i ogórek puszczą smaczny sok, który zostanie dodany do śmietany) i wymieszaj.
  • Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy - Przygotowanie krok 3Dodaj jogurt grecki, pieprz i sól i dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy - Przygotowanie krok 4Smaczny sos jogurtowy z ogórkiem i cebulą jest gotowy. Można go użyć do naszych burgerów z cukinii i ziemniaków gotowanych we frytkownicy!

Obserwacje

Jak długo można przechowywać sos z jogurtu greckiego, ogórka i cebuli?
Kilka dni w lodówce przykryty folią spożywczą lub umieszczony w szczelnym pojemniku.

Czego mogę użyć zamiast soku z cytryny?
Możesz zastąpić go limonką, jeśli chcesz uzyskać sos o bardziej intensywnym smaku.

Czego mogę użyć zamiast jogurtu greckiego?
Sos można również przygotować z niesłodzonego białego jogurtu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+