Jogurt grecki, ogórek i sos cebulowy
zagłosuj teraz
Sos, który sprawi, że Twoje przepisy będą jeszcze smaczniejsze. Możesz użyć go jako dodatku do sałatek, do smacznych klopsików, ale także do naszych wspaniałych wegetariańskich burgerów gotowanych we frytkownicy. Już teraz wypróbuj aksamitną konsystencję sosu z jogurtem greckim, ogórkiem i cebulą. Można go przygotować w 3 minuty!
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.05Euros€ (2.03€/porcja)
Przygotowanie
- Drobno posiekaj cebulę i plasterki ogórka i umieść je w małej misce. Następnie dodaj oliwę z oliwek i wyciśnij sok z cytryny.
- Teraz rozgnieć wszystko widelcem (cebula i ogórek puszczą smaczny sok, który zostanie dodany do śmietany) i wymieszaj.
- Dodaj jogurt grecki, pieprz i sól i dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Smaczny sos jogurtowy z ogórkiem i cebulą jest gotowy. Można go użyć do naszych burgerów z cukinii i ziemniaków gotowanych we frytkownicy!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać sos z jogurtu greckiego, ogórka i cebuli?
Kilka dni w lodówce przykryty folią spożywczą lub umieszczony w szczelnym pojemniku.
Czego mogę użyć zamiast soku z cytryny?
Możesz zastąpić go limonką, jeśli chcesz uzyskać sos o bardziej intensywnym smaku.
Czego mogę użyć zamiast jogurtu greckiego?
Sos można również przygotować z niesłodzonego białego jogurtu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!