Jajecznica z kurkami

vote now
Jajecznica z kurkami



Koniec lata to sezon kurek i wspaniała okazja by przygotować jajecznicę, inną niż zwykle. Inną, ale jakże smaczną, soczystą i bardzo aromatyczną. Jajecznica z świeżymi kurkami, sycąca, treściwa, pyszna, czy może być lepsze śniadanie dla Twojego mężczyzny, dla rodziny… ? Polecam


Składniki dla 3 osób

7-8 jaj w zależności od wielkości250 g świeżych kurek1 cebula50 g masła1 łyżka wody½ pęczka pietruszkisól, świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:
Kurki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać na drobno.
Pietruszkę również posiekać. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby smażyć około 10 minut mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać w miseczce razem z łyżką wody i pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Można również dodać pietruszkę już na sam koniec i wymieszać, będzie bardziej wyczuwalna.
Rozbełtane jajka dodać do kurek i smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie. Moje śniadanko podałam z ćwiartkami pomidora i świeżym pieczywem.
Smacznego!

Przepisy kulinarne Betty Skoro tu jesteś, będzie mi miło jak zostawisz ślad po sobie, wyrazisz własne zdanie, opinie na temat moich potraw. Dziękuję za odwiedziny!

B Betty gotuje

Komentarze

Oceń ten przepis:




+