Jajecznica z kurkami
vote now
Koniec lata to sezon kurek i wspaniała okazja by przygotować jajecznicę, inną niż zwykle. Inną, ale jakże smaczną, soczystą i bardzo aromatyczną. Jajecznica z świeżymi kurkami, sycąca, treściwa, pyszna, czy może być lepsze śniadanie dla Twojego mężczyzny, dla rodziny… ? Polecam
Składniki dla 3 osób
7-8 jaj w zależności od wielkości250 g świeżych kurek1 cebula50 g masła1 łyżka wody½ pęczka pietruszkisól, świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
Kurki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać na drobno.
Pietruszkę również posiekać. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby smażyć około 10 minut mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać w miseczce razem z łyżką wody i pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Można również dodać pietruszkę już na sam koniec i wymieszać, będzie bardziej wyczuwalna.
Rozbełtane jajka dodać do kurek i smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie. Moje śniadanko podałam z ćwiartkami pomidora i świeżym pieczywem.
Smacznego!
Przepisy kulinarne Betty Skoro tu jesteś, będzie mi miło jak zostawisz ślad po sobie, wyrazisz własne zdanie, opinie na temat moich potraw. Dziękuję za odwiedziny!
Betty gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!