Jedwabista Zupa z Kalafiora
vote now
Pyszna, delikatna i kremowa zupa z kalafiora podana z chrupiącymi grzankami. Przyrządza się ją bardzo prosto i szybko, a z podanych składników wychodzi na prawdę duża porcja ;). W smaku niezapomniana - dla mnie BOMBA!!!
SKŁADNIKI: Zupa:średni kalafior2 średnie cebuleduży ziemniakpietruszka korzeń600 ml bulionu drobiowego300 ml mlekałyżka masłasól, pieprzDodatkowo:grzanki z serem
WYKONANIE:Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w dużym garnku z masłem i doprawić solą.Ziemniaka oraz pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli.Kalafior umyć, pokroić w drobne różyczki, dodać do warzyw i wspólnie podsmażyć.Następnie całość zalać bulionem i gotować razem przez ok. 25 minut.Pod koniec wlać mleko i całość doprowadzić do wrzenia, Wyłączyć. Zupę zmiksować na jedwabisty krem. Podawać na ciepło posypaną grubo zmielonym pieprzem. Najlepiej komponuje się z grzankami z serem.
SMACZNEGO :)zupakalafiorcebulaziemniakipietruszkabulionmlekomasłosólpieprz
Zakątek Smakosza
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!