Jesienna zupa z pieczonych warzyw

vote now
Jesienna zupa z pieczonych warzyw

Aromatyczna, rozgrzewająca, o wyjątkowym smaku... nie wiem jak jeszcze można ją opisać :)
Jest to jedna z najlepszych zup- kremów, jakie jadłam! :)
Musicie koniecznie spróbować ;)
Polecam :)
Składniki:1,5 litra bulionu1 duża cukinia lub 2 małe4 pomidory2 czerwone papryki1 marchewkasól, pieprz ziołowypapryka słodkaulubione zioła: oregano, zioła prowansalskie, bazylia (możecie wybierać)czosnek granulowany przyprawa do ziemniaków Cukinię kroimy w talarki, marchewkę kroimy na mniejsze cząstki, układamy na blasze, posypujemy przyprawą do ziemniaków i pieczemy w 200 stopniach, aż się zarumienią i zmiękną. Z papryki wyciągamy gniazda nasienne, kroimy na pół i również pieczemy w 200 stopniach, aż pojawią się na niej czarne plamy. Następnie wkładamy do woreczka foliowego na 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy z niej skórkę. Razem z papryką możemy upiec pomidory, kroimy je na ósemki i posypujemy przyprawą, delikatnie podpiekamy.
Wszystkie warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy razem 30-40 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Blendujemy i doprawiamy w razie potrzeby.

Jeśli chcecie, możecie zupę zabielić śmietaną, ja jednak tego nie robiłam. :)

SMACZNEGO!!! :)
C Czerwona Porzeczka

Komentarze

Oceń ten przepis:




+