Kotlety Drobiowo-Warzywne - Dieta Dukana
Cały obiad w jednym kotlecie :) Kotlety wilgotne w środku, świetnie komponują się z miksem sałat lub tartą marchwią z dodatkami. Osolone i przyprawione mięso powinno leżakować przez noc w lodówce by skruszało.
duża pojedyncza pierś kurczaka (trochę więcej niż 300g)sól pieprz czarnyczosnek w proszkupapryka słodka w proszku pół cukini1 duża łodyga selera naciowego1 cebulakawałek papryki słodkiej lub ostrej opcjonalnie ulubione przyprawy lub chrzan Mięso zmielić, przyprawić, odstawić na noc do lodówki, by skruszało od soli.Warzywa zmielić lub zetrzeć najdrobniej na tarce. Wymieszać z mięsem.Patelnię natłuścić dobrze i rozgrzać.Z masy formować płaskie kotlety. Smażyć z obu stron na mocno rumiano (średnio-mały gaz, duży palnik). Przed każdym smażeniem dobrze natłuszczać patelnię. Po pierwszym smażeniu spróbować, czy kotlety nie wymagają ewentualnego doprawienia.Podawać samodzielnie ze świeżą surówką lub z sosami. Kotlety można formować według uznania i upiec w piekarniku.
duża pojedyncza pierś kurczaka (trochę więcej niż 300g)sól pieprz czarnyczosnek w proszkupapryka słodka w proszku pół cukini1 duża łodyga selera naciowego1 cebulakawałek papryki słodkiej lub ostrej opcjonalnie ulubione przyprawy lub chrzan Mięso zmielić, przyprawić, odstawić na noc do lodówki, by skruszało od soli.Warzywa zmielić lub zetrzeć najdrobniej na tarce. Wymieszać z mięsem.Patelnię natłuścić dobrze i rozgrzać.Z masy formować płaskie kotlety. Smażyć z obu stron na mocno rumiano (średnio-mały gaz, duży palnik). Przed każdym smażeniem dobrze natłuszczać patelnię. Po pierwszym smażeniu spróbować, czy kotlety nie wymagają ewentualnego doprawienia.Podawać samodzielnie ze świeżą surówką lub z sosami. Kotlety można formować według uznania i upiec w piekarniku.
z Kotem w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!