Lody pomidorowe.

vote now
Lody pomidorowe.

Patrząc na piękne pomidory rosnące w ilościach przekraczających możliwości ich jedzenia, zastanowiłam się jak można by było je wykorzystać. Chodziło mi o to, co zrobić innego niż przecier, keczup, pasty, suszone... więc nie byłabym sobą, gdybym nie "pojechała po bandzie".
Jak to zazwyczaj mówię:
"Ogranicza nas tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia", a gotowanie to jedna wielka przygoda, której nikt zakończenia nie przewidzi.
Pomyślałam, przygotowałam i zrobiłam pyszne, świeże, zdrowe, wytrawne lody.
Polecam spróbować i samemu
pobawić się w przeróżne kombinacje :).


Składniki:
200g zamrożonych w całości pomidorków koktailowych3 łyżki serka kremowego naturalnego sól, pieprz, czosnek, bazylia do smaku3 usmażone na chrupko plastry salami Wykonanie:
Zamrożone pomidorki koktajlowe wkładamy do blendera, dodajemy serek i przyprawy wedle uznania. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Kiedy masa stanie się jednolita i "lodowa", nakładamy ją natychmiast do pucharków, lub w wafelki. Dekorujemy czipsami z salami i zaskakujemy gości.
Ja życzę Wam smacznego :).


M Malinowe Pocałunki

Komentarze

Oceń ten przepis:




+