Polędwiczki wieprzowe w sosie bananowym
vote now
Składniki:
500 g polędwiczki wieprzowejsólpieprz3 łyżki oleju rzepakowego2 łyżki masła2 dojrzałe banany, pokrojone w plastryszklanka jogurtu greckiegołyżka mąki kukurydzianejpół łyżeczki currypół łyżeczki świeżego startego imbiru2 torebki ryżuPrzygotowanie:
Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm. Posypałam każdy kawałek solą i pieprzem.Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i wrzuciłam masło. Usmażyłam plastry polędwiczki na złoto z obu stron (około 10 minut). Zdjęłam mięso z patelni.Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso wrzuciłam banany i smażyłam około 2 minut.Jogurt grecki wymieszałam z mąką i zagotowałam, aż sos zgęstniał. Doprawiłam go solą, pieprzem, curry i imbirem.Przed podaniem do sosu wrzuciłam mięso i banany wraz z tłuszczem z patelni i podgrzałam.Podawałam z ryżem. Kulinarny Pamiętnik Pani M.
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!