Puree z dyni
vote now
Moje pierwsze podejście do dyni ;)
Rok temu widziałam mnóstwo przepisów z dynią i byłam strasznie ciekawa jak smakują. W tym roku przywiozłam sobie piękną dynię od babci z ogródka i zapakowałam ją na początek do słoików.
Takie puree można użyć do różnych celów- ciasto, sernik, zupa i wiele innych, także zachęcam ;)
Składniki:
dyniaWykonanie:Dynię myjemy, usuwamy środek z pestkami. Resztę dyni wraz ze skórką kroimy na mniejsze części i układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Dynia powinna być na tyle miękka, aby z łatwością wchodził w nią widelec. Po wyjęciu z piekarnika czekamy, aż dynia trochę wystygnie i oddzielamy skórkę od miąższu. Miąższ blendujemy. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut. GOTOWE! ;)
Czerwona Porzeczka
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!