Sałatka z duszonych warzyw

vote now
Sałatka z duszonych warzyw

Składniki:
cukiniacebulamarchewkapaprykaogórki kwaszoneocetsól, pieprzcukierolej Warzywa do sałatki dobieramy w równych proporcjach: na każdy kilogram cukinii po kilogramie cebuli, marchewki itd. Warzywa obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na oleju z poszatkowaną cebulą. Gdy marchewka zmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę i ogórki. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dolewamy parę łyżek octu. Wszystko dusimy razem dosłownie 5 minut. Przekładamy do wyparzonych słoiczków i studzimy do góry dnem. Jeśli sałatka ma stać dłużej w spiżarce to dodatkowo pasteryzujemy słoiki ok. 15 minut.

P prawdziwy biszkopt

Komentarze

Oceń ten przepis:




+