Sos grzybowy z boczkiem
vote now
SKŁADNIKI:ok 800 g dowolnych grzybów (u mnie podgrzybki)
200 g boczku wędzonego
1 cebula
18 ml słodkiej śmietanki
sól, pieprz
1 łyżka oleju
ok 1/2 szklanki wody
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać ugotowane grzyby, podlać wodą i chwilę dusić, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli sos jest za gęsty dolać przegotowanej wody, jeżeli za rzadki można zagęścić mąką. Podawać z zimniakami lub chlebem.
200 g boczku wędzonego
1 cebula
18 ml słodkiej śmietanki
sól, pieprz
1 łyżka oleju
ok 1/2 szklanki wody
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać ugotowane grzyby, podlać wodą i chwilę dusić, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli sos jest za gęsty dolać przegotowanej wody, jeżeli za rzadki można zagęścić mąką. Podawać z zimniakami lub chlebem.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!