254. Znajomy nieznajomy
vote now
Chlebek dyniowo-bananowy z orzechami włoskimi podany z czekoladową tahini i bananem 2 banany230g purè z pieczonej dyni200g mąki pszennej pełnoziarniatej50g cukru trzcinowegołyżeczka sody40ml oliwy z oliwekjajkoparę kropel aromatu waniliowego50g orzechów włoskich
Do jednej miski wsypujemy suche składniki. W drugiej rozgniatamy banany i łączymy z purè dyniowym. Wbijamy jajko, dodajemy oliwę i aromat. Mieszamy zawartość obu misek. Na końec dorzucamy orzechy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 45 minut (do suchego patyczka).
*
Dobrze znany wszystkim chlebek banananowy z dodatkiem hitu najbliższych miesięcy- dyni. Nadała mu cudownej wilgotności i wspaniałego smaku. Zdecydowanie pasuje mi ta wersja. Wczoraj łapałam lato, które postanowiło do nas na chwilę powrócić. Mam nadzieję, że jesień będzie równie piękna co ten dzień. Jak na złotą Polską przystało :)
Twins' breakfast
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!