Brownie z jagodami
vote now
Proste, a jednocześnie niezwykłe ciasto na lato. Z mnóstwem pysznej czekolady w środku i świeżymi owocami będzie wspaniałym deserem lub śniadaniem. Nie wymaga nawet wyjmowania miksera!
Składniki:
kostka masła
szklanka mąki
2 tabliczki czekolady
300 g jagód
pół szklanki cukru
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
Masło rozpuszczamy z dodatkiem tabliczki czekolady i cukrem na małym ogniu, mieszając aż do dokładnego połączenia się masy, zostawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mąkę, drugą czekoladę posiekaną w mniejsze kawałeczki, jajka i proszek do pieczenia. Połowę jagód łączymy z ciastem i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część owoców wysypujemy na wierzchu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Zostawiamy do przestygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Dawno ich nie słuchałam, a teraz odkopuję, jako że moja przygoda za Spotify chwilowo się kończy. Pasuje mi to do dzisiejszego deszczowego dnia :)
sama złodycz
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!