CARBONARA, wersja vege.
vote now
Na potrzeby niejedzenia mięsa w tygodniu, powstała moja nowa wersja spaghetti carbonara z
pieczarkami i pomidorkami truskawkowymi.
Chyba zdecydowanie wolę taką wersje, bez jajek i bekonu.
Lekko a do tego cieszy oko wizualnie na talerzu.
Spróbujcie nowych smaków.
s k ł a d n i k i :
12 pieczarek
10 pomidorków truskawkowych
3 ząbki czosnku
pół cebuli
200 ml śmietanki 30%
pół szklanki mleka
gałka muszkatołowa
pieprz
ziele angielskie
sól
pół lampki białego wina
makaron spaghetti
w y k o n a n i e :
Siekamy cebulę w kostkę, czosnek w talarki. Pieczarki w plasterki.
Całość wrzucamy na patelnię z oliwą z oliwek, dusimy. Podlewamy winem, mlekiem i śmietanką.
Doprawiamy do smaku.
Gotujemy sos na bardzo wolnym ogniu.
Dodajemy pomidorki pocięte na połówki.
Mieszamy i podejemy od razu z makaronem.
backtaste
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!