Leczo z bakłażanem
vote now
Nowy tydzień witamy prostym przepisem na genialne leczo, które nigdy się nie nudzi :) Korzystajcie, póki jest wysyp bakłażanów, a papryki można kupić za grosze!
2. Do dużego garnka wlewamy oliwę, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę z czosnkiem, smażymy.
3. Po chwili dodajemy umyte i przekrojone na pół pieczarki.
4. Resztę warzyw kroimy w grubą kostkę, dorzucamy, kiedy pieczarki puszczą wodę.
5. Dusimy do miękkości zawartość garnka, lekko doprawiamy.
6. Na koniec dodajemy pomidory, koncentrat, zioła, przyprawy.
7. Podawać najlepiej z pieczywem.
na 3 osoby:
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 średni bakłażan
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół kg małych, twardych pieczarek
puszka pomidorów krojonych
łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
ostra i słodka papryka
sos sojowy
odrobina cukru
zioła, np. oregano, bazylia
oliwa
1. Cebulę kroimy w krążki, czosnek w talarki. 2. Do dużego garnka wlewamy oliwę, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę z czosnkiem, smażymy.
3. Po chwili dodajemy umyte i przekrojone na pół pieczarki.
4. Resztę warzyw kroimy w grubą kostkę, dorzucamy, kiedy pieczarki puszczą wodę.
5. Dusimy do miękkości zawartość garnka, lekko doprawiamy.
6. Na koniec dodajemy pomidory, koncentrat, zioła, przyprawy.
7. Podawać najlepiej z pieczywem.
eatyourdream
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!