Gaspacho andaluzyjskie

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
5 porcji
łatwe
20 min

Chcesz uciec od tego wszystkiego? Zabierz swoje kubki smakowe w podróż na południe Hiszpanii z naszym nowym przepisem wideo: Gaspacho andaluzyjskie!

Składniki

5

Przygotowanie

  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 1Umyj i posiekaj pomidory, ogórka i zieloną paprykę.
    (Jeśli chcesz, możesz usunąć skórkę z ogórka. Jeśli ją pozostawisz, gazpacho będzie miało po prostu ciemniejszy kolor).
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 2Obrać i przepołowić czosnek. Usunąć rdzeń czubkiem noża.
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 3Umieść paprykę, ogórka i połowę pomidorów w blenderze.
    Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 4Dodaj pozostałe pomidory i ponownie zmiksuj.
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 5Dodaj czosnek, oliwę z oliwek, sól, ocet i połowę wody.
    Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 6Przecedzić mieszaninę przez sito. Spowoduje to usunięcie wszystkich nasion z pomidorów, ogórka i papryki.
  • Gaspacho andaluzyjskie - Przygotowanie krok 7Na koniec dodaj pozostałą wodę i dobrze wymieszaj.
    Przykryj mieszaninę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

    Dekoracja:
    Umieść gazpacho w misce i dodaj na środek kilka kawałków pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka i/lub papryki.

    I gotowe!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: