Andaluzyjskie gaspacho
zagłosuj teraz
Chcesz uciec od tego wszystkiego? Zabierz swoje kubki smakowe w podróż na południe Hiszpanii z naszym nowym przepisem wideo: Gaspacho Andalou!
Składniki
5
Szacowany koszt: 3.47Euros€ (0.69€/porcja)
Przygotowanie
- Umyj i posiekaj pomidory, ogórka i zieloną paprykę.
(Jeśli chcesz, możesz usunąć skórkę z ogórka. Jeśli ją pozostawisz, gazpacho będzie miało po prostu ciemniejszy kolor). - Obrać i przepołowić czosnek. Usunąć rdzeń czubkiem noża.
- Umieść paprykę, ogórka i połowę pomidorów w blenderze.
Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. - Dodaj pozostałe pomidory i ponownie zmiksuj.
- Dodaj czosnek, oliwę z oliwek, sól, ocet i połowę wody.
Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. - Przecedzić mieszaninę przez sito. Spowoduje to usunięcie wszystkich nasion z pomidorów, ogórka i papryki.
- Na koniec dodaj pozostałą wodę i dobrze wymieszaj.
Przykryj mieszaninę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Dekoracja:
Umieść gazpacho w misce i dodaj na środek kilka kawałków pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka i/lub papryki.
I gotowe!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!