Pomidorowa Salsa - Dieta Dukana
vote now
Bardzo smaczna, świeża i soczysta! Polecam z sadzonymi jajkami. Salsa wszechstronnego użytku - świetnie nadaje się do mięs pieczonych, duszonych lub jako składnik zapiekanych mięs, warzyw. Może stanowić nadzienie.
pół dużego dojrzałego pomidora1/3 niedużej zielonej papryki 2 duże ząbki czosnkupół cebuli2 łodygi szczypiorusos: 1 łyżeczka niefiltrowanej oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 0,5 łyżeczki pasty chilli, 1,5 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli i czarnego pieprzu.Warzywa posiekać w drobną kostkę.Składniki na sos zmieszać. Wlać do warzyw.Całość przemieszać i odstawić do czasu spożycia. Podawać z dodatkami jak w opisie lub jako samodzielne danie. Salsa potrzebuje minimum kilkunastu minut na przejście smaków.
pół dużego dojrzałego pomidora1/3 niedużej zielonej papryki 2 duże ząbki czosnkupół cebuli2 łodygi szczypiorusos: 1 łyżeczka niefiltrowanej oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 0,5 łyżeczki pasty chilli, 1,5 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli i czarnego pieprzu.Warzywa posiekać w drobną kostkę.Składniki na sos zmieszać. Wlać do warzyw.Całość przemieszać i odstawić do czasu spożycia. Podawać z dodatkami jak w opisie lub jako samodzielne danie. Salsa potrzebuje minimum kilkunastu minut na przejście smaków.
z Kotem w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!