Sałatka jarzynowa
vote now
Moja ulubiona. Wśród wielu wersji sałatek warzywnych ta smakuje wszystkim.
Składniki:
4 marchewki2 pietruszki (korzeń)selerjabłko3 jajka2 ogórki gruntowe2 ogórki kwaszonekawałek poraewentualnie kilka łyżek kukurydzy lub groszku z puszki 3 łyżki majonezusól, pieprzMarchewkę, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy ok. 30 minut w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo (6 minut na wrzątku) i studzimy w zimnej wodzie. Jabłko i ogórki obieramy ze skórki. Wszystko kroimy w kostkę. Kawałek pora (zieloną część ok. 2 cm) kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy kilka łyżek kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy z majonezem.
Sałatkę najlepiej odstawić do lodówki na godzinę aż smaki się przegryzą.
Składniki:
4 marchewki2 pietruszki (korzeń)selerjabłko3 jajka2 ogórki gruntowe2 ogórki kwaszonekawałek poraewentualnie kilka łyżek kukurydzy lub groszku z puszki 3 łyżki majonezusól, pieprzMarchewkę, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy ok. 30 minut w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo (6 minut na wrzątku) i studzimy w zimnej wodzie. Jabłko i ogórki obieramy ze skórki. Wszystko kroimy w kostkę. Kawałek pora (zieloną część ok. 2 cm) kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy kilka łyżek kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy z majonezem.
Sałatkę najlepiej odstawić do lodówki na godzinę aż smaki się przegryzą.
prawdziwy biszkopt
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!