Tortilla z warzywami z grilla
vote now
Składniki:
4 placki tortilli 1 cała pierś z kurczaka1 cebula 1 papryka czerwona1 mała marchewka2 łyżeczki przyprawy kebab4-5 łyżek oleju 15 dag sera żółtego sos:
1 grecki jogurt 2 ząbki czosnku1 łyżeczka ziół prowansalskichPrzygotowanie;
Mięso pokroić w paski, posypać przyprawą kebab, polać dwiema łyżkami oleju, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.Warzywa pokroić w cienkie paseczki. Ser zetrzeć na tarce Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim mięso, dodać pokrojone warzywa i podsmażać razem do momentu gdy warzywa zmiękną, całość doprawić solą do smaku.Ciepły farsz rozkładamy na plackach tortilli, posypujemy startym serem. Boki placków składamy do środka a całość zwijamy w rulon. Gotowe tortille spiekamy z każdej strony na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej. Podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym.
4 placki tortilli 1 cała pierś z kurczaka1 cebula 1 papryka czerwona1 mała marchewka2 łyżeczki przyprawy kebab4-5 łyżek oleju 15 dag sera żółtego sos:
1 grecki jogurt 2 ząbki czosnku1 łyżeczka ziół prowansalskichPrzygotowanie;
Mięso pokroić w paski, posypać przyprawą kebab, polać dwiema łyżkami oleju, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.Warzywa pokroić w cienkie paseczki. Ser zetrzeć na tarce Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim mięso, dodać pokrojone warzywa i podsmażać razem do momentu gdy warzywa zmiękną, całość doprawić solą do smaku.Ciepły farsz rozkładamy na plackach tortilli, posypujemy startym serem. Boki placków składamy do środka a całość zwijamy w rulon. Gotowe tortille spiekamy z każdej strony na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej. Podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym.
MOJE GOTOWANIE
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!