258. Dyniowe, chrupiące + pierwsza współpraca

vote now
258. Dyniowe, chrupiące + pierwsza współpraca

Gofry dyniowe z dżemem jeżynowym, orzechami brazylijskimi i cytryńcem chińskim + kawa rafaello



50g mąki pszennej pełnoziarnistej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sody60g pure z dynijajko3 łyżki jogurtu naturalnego1/4 szklanki wody gazowanejłyżeczka syropu klonowego
Wsypujemy do miski mąkę, proszek i sodę. Pure z dyni łączymy z jajkiem i jogurtem, a następnie dodajemy syrop i dolewamy wodę. Mieszamy suche i mokre składniki. Pieczemy 7 minut w dobrze rozgrzanej gofrownicy.

*

Jest mi niesamowicie miło napisać, że w dzisiejszym śniadaniu wykorzystałam produkty otrzymane od firmy Skworcu. Parę dni temu (nota bene w dniu moich imienin, więc miałam prezent) zapukał do mnie pan z pewną paczuszką. Paczka przyszła błyskawicznie, bo zaledwie kilka dni po wymianie maili z szefem firmy. Zawierała kawę rafaello, gumę guar, orzechy brazylijskie, cytryniec chiński i cukier kokosowy. Wszystko pięknie, szczelnie zapakowane. Ale od razu moja uwaga powędrowała w kierunku kawy, której zapach unosił się już od momentu otrzymania pakunku. Szybko ją zmieliłam i zaraz parzyła się w ekspresie. Jest FENOMENALNA. Delikatna i aromatyczna, naprawdę czuć, iż jest to kawa kokosowa (co rzadko zdarza się w przypadku kaw smakowych).
Oczywiście nie mogło jej zabraknąć również przy śniadaniu. Do śniadanie wypróbowałam również orzechy, które kocham całym sercem od zawsze i to się raczej nie zmieni, ale do gofrów wykorzystałam też cytryniec. Jego kwaskowaty smak ciekawie wkomponował się w cały posiłek podkreślając smak pozostałych produktów. Poza tym jest bardzo zdrowy.
Jestem bardzo zadowolona i na pewno często będę odwiedzać stronę firmy :)


T Twins' breakfast

Komentarze

Oceń ten przepis:




+