560.
vote now
Jabłkowo- dyniowa pieczona owsianka z płatkami kukurydzianymi, rodzynkami i cynamonem, zielona herbata jaśminowa
Ledwo przytomna wstałam rano i poszłam biegać. Było przyjemnie chłodno, a bieg, ku mojemu ogromnemu zdziwieniu, był najlepszy w ostatnim czasie. W domu czekała ta obłędna owsianka. Robiąc ją wczoraj nawet nie przypuszczałam, że posmakuje mi aż tak bardzo. Moje dyniowe eksperymenty, jak narazie wychodzą na plus.
Życzę Wam przyjemnej niedzieli, żegnam się i lecę do pracy. 10 godzin parzenia kawy i herbaty, ale chyba już lepsze to niż siedzenie w domu.
Jabłkowo- dyniowa pieczona owsianka /porcja/
duże jabłko
3 duże łyżki puree z dyni
białko
50g płatków owsianych
cynamon, gałka muszkatołowa
szczypta soli i proszku do pieczenia
garść rodzynek
garść płatków kukurydzianych
Płatki mieszamy z przyprawami, białkiem i puree. Pół jabłka ścieramy na tarce, resztę kroimy w kostkę. Dodajemy do płatków, dorzucamy rodzynki i płatki, dobrze mieszamy. Pieczemy 20 min w 200 st.
Mon petit déjeuner- je l'adore!
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!