Libański tabbouleh, tak aromatyczny i świeży, jak lubimy
zagłosuj teraz
Szukasz czegoś świeżego na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Eksplozja smaków gwarantowana ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe staną w ogniu. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie jak lato.
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.22Euros€ (0.8€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
- Przepłucz bulghur kilka razy, wykręć go i umieść w misce.
- Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Dodać do salaterki i wymieszać. - Umyj i usuń łodygi z pietruszki i mięty, a następnie posiekaj je i dodaj do miski przed wymieszaniem.
- Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do salaterki. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
- Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego!
Obserwacje
Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!