Libański tabbouleh, tak aromatyczny i świeży, jak lubimy

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 15 m

Szukasz czegoś świeżego na lunch? Oto nasz sekretny przepis na udany piknik: libańskie tabbouleh! Eksplozja smaków gwarantowana ;-) Dzięki pietruszce i mięcie Twoje kubki smakowe staną w ogniu. Dodaj soczyste pomidory, oliwę z oliwek i cytrynę, a otrzymasz słoneczny przepis, który pachnie jak lato.


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.22 (0.8€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h

  • Przepłucz bulghur kilka razy, wykręć go i umieść w misce.
  • Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać i drobno posiekać.
    Dodać do salaterki i wymieszać.
  • Umyj i usuń łodygi z pietruszki i mięty, a następnie posiekaj je i dodaj do miski przed wymieszaniem.
  • Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do salaterki. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
  • Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

    Smacznego!

Obserwacje

Jak ugotować bulghur? Tutaj nie trzeba gotować bulghuru w garnku z gorącą wodą. Wyrośnie on w ciągu godziny pozostawiony w lodówce, dzięki sokowi z cytryny, oliwie z oliwek i pomidorom :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+