Batoniki miodowo-orzechowe

vote now
Batoniki miodowo-orzechowe


Pomysł na te batoniki wpadł mi do głowy kiedy robiłam ciasto miodowe. Wykorzystałam przepis na masę orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-)

Składniki:
pół szklanki cukru300 g orzeszków ziemnych125 g masła4 łyżki miodujeden wafel na spód
Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając co jakiś czas.Wafel włożyłam do blachy, wylałam na niego masę orzechową i równomiernie ją rozprowadziłam. Odstawiłam całość do wystygnięcia na 2 godziny.Po tym czasie pokroiłam w kostkę ok. 3 cm x 3 cm.


K Kulinarny Pamiętnik Pani M.

Komentarze

Oceń ten przepis:




+