Dorsz w panierce z chorizo
zagłosuj teraz
A gdyby tak sprawić, by nasza ryba była chrupiąca, gwarantując jednocześnie połączenie lądu i morza? Oto obietnica tego dorsza panierowanego w chorizo! To bardzo prosty przepis, który nie wymaga wielu składników, a przede wszystkim sprawia, że dzieci jedzą ryby! W zaledwie 3 krokach możesz z łatwością odtworzyć ten przepis, wyjaśniony krok po kroku na piśmie i zilustrowany naszymi zdjęciami :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.12Euros€ (2.06€/porcja)
Materiały
- Pędzel
- Papier do pieczenia
- Rozdrabniacz
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Usunąć skórę z chorizo i grubo posiekać. Umieścić kawałki w rozdrabniaczu razem z parmezanem i bułką tartą. Posiekać na pastę.
- Posmaruj dorsza odrobiną oliwy z oliwek i nałóż na niego pastę chorizo.
- Umieść dorsza na papierze do pieczenia w piekarniku na 10 minut w temperaturze 200°C. Teraz jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!