Dorsz w panierce z chorizo

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

A gdyby tak sprawić, by nasza ryba była chrupiąca, gwarantując jednocześnie połączenie lądu i morza? Oto obietnica tego dorsza panierowanego w chorizo! To bardzo prosty przepis, który nie wymaga wielu składników, a przede wszystkim sprawia, że dzieci jedzą ryby! W zaledwie 3 krokach możesz z łatwością odtworzyć ten przepis, wyjaśniony krok po kroku na piśmie i zilustrowany naszymi zdjęciami :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 4.12 (2.06€/porcja)

Materiały

  • Pędzel
  • Papier do pieczenia
  • Rozdrabniacz

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Dorsz w panierce z chorizo - Przygotowanie krok 1Usunąć skórę z chorizo i grubo posiekać. Umieścić kawałki w rozdrabniaczu razem z parmezanem i bułką tartą. Posiekać na pastę.
  • Dorsz w panierce z chorizo - Przygotowanie krok 2Posmaruj dorsza odrobiną oliwy z oliwek i nałóż na niego pastę chorizo.
  • Dorsz w panierce z chorizo - Przygotowanie krok 3Umieść dorsza na papierze do pieczenia w piekarniku na 10 minut w temperaturze 200°C. Teraz jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+