Jak usmażyć fasolkę szparagową?

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Nie ma to jak smażona fasolka szparagowa jako dodatek do niedzielnych dań! Fasolka szparagowa doskonale komponuje się z pieczonym kurczakiem lub pieczoną piersią kaczki. Oto nasze wskazówki, jak ugotować fasolkę do perfekcji :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.86 (0.93€/porcja)

Materiały

  • Rondel
  • Patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Umyj i przytnij zieloną fasolkę, aby usunąć nitki.
  • Doprowadź dużą ilość osolonej wody do wrzenia w rondlu.
  • Gdy woda się zagotuje, wrzuć fasolkę szparagową i gotuj przez 10 minut.
  • Roztop gałkę masła na patelni i smaż fasolkę przez około 3 minuty.
    Gotowe! Można również udekorować czosnkiem i pietruszką :-)

Obserwacje

- Jak gotować mrożoną fasolkę szparagową?
Mrożona zielona fasolka wymaga krótszego czasu gotowania, ponieważ została zblanszowana w zamrażarce, dzięki czemu można skrócić czas gotowania o 5 minut w porównaniu ze świeżą fasolką.

- Czy fasolkę szparagową można przycinać nożyczkami?
Tak, można użyć nożyczek, aby zaoszczędzić czas, ale najskuteczniejszym sposobem na całkowite usunięcie pasm jest cięcie ręczne.

- Jaki rozmiar fasolki szparagowej powinienem wybrać?
Wybieraj fasolkę bardzo drobną i bardzo drobną, aby uniknąć jak największej liczby nitek, które są nieprzyjemne w jedzeniu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+