Jak ugotować fasolkę szparagową na patelni?

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Nie ma to jak smażona fasolka szparagowa jako dodatek do niedzielnych dań! Fasolka szparagowa doskonale komponuje się z pieczonym kurczakiem lub pieczoną piersią kaczki. Oto nasze wskazówki, jak ugotować fasolkę do perfekcji :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.86 (0.93€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min


Obserwacje

- Jak gotować mrożoną fasolkę szparagową? <\/b>
Mrożona zielona fasolka wymaga krótszego czasu gotowania, ponieważ została zblanszowana w zamrażarce, dzięki czemu można skrócić czas gotowania o 5 minut w porównaniu ze świeżą fasolką.

- Czy fasolkę szparagową można przycinać nożyczkami? <\/b>
Tak, można użyć nożyczek, aby zaoszczędzić czas, ale najskuteczniejszym sposobem na całkowite usunięcie pasm jest cięcie ręczne.

- Jaki rozmiar fasolki szparagowej powinienem wybrać? <\/b>
Wybieraj fasolkę bardzo drobną i bardzo drobną, aby uniknąć jak największej liczby nitek, które są nieprzyjemne w jedzeniu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+