Kanapka z chorizo, awokado i pomidorem

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Zamiast kromek chleba lub bagietki, przygotuj kanapkę z pszennymi tortillami! Rezultat? Lekki, sycący wrap :-D W środku połączyliśmy plastry chorizo z plastrami awokado i pomidora. Wszystko polane smacznym sosem dla idealnego efektu. Pozwolimy Ci go wypróbować ze szczegółami tuż poniżej ↓ ↓


Składniki

1

Do sosu :

Szacowany koszt: 2.1 (2.1€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Kanapka z chorizo, awokado i pomidorem - Przygotowanie krok 1Umieść pszenną tortillę na talerzu.
    Na środku ułożyć roszponkę i przepołowione pomidorki koktajlowe.
  • Kanapka z chorizo, awokado i pomidorem - Przygotowanie krok 2Pokrój połówki awokado na paski i ułóż je na pomidorach.
    Wymieszaj wszystkie składniki sosu i rozprowadź na awokado.
  • Kanapka z chorizo, awokado i pomidorem - Przygotowanie krok 3Smaż plastry chorizo przez około 5 minut na patelni na małym ogniu i dodaj do wrapów.
  • Kanapka z chorizo, awokado i pomidorem - Przygotowanie krok 4Zamknąć tortillę i spiąć wykałaczką.
    Tortillę można zjeść bez dodatków lub przekroić na pół, aby uzyskać dwie małe kanapki.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+