Kanapka z marynowanym kurczakiem z sałatką coleslaw, pomidorami i bazylią
zagłosuj teraz
Nie, bułki do burgerów nie służą tylko do robienia... burgerów! Jest również idealna do kanapek na zimno, którym dodaje dodatkowej miękkości :-) To właśnie udowadniamy tym nowym przepisem łączącym kurczaka marynowanego w cytrynie i ziołach, sałatkę colesław, pomidory i bazylię. Smacznego!
Składniki
1
Do marynaty :
Szacowany koszt: 5.7Euros€ (5.7€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania10 min
- Zacznij od marynaty: pokrój kurczaka aiguillette na kawałki i umieść w misce. Dodaj pozostałe składniki marynaty, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 2 godziny.
- Po upływie tego czasu usmażyć kawałki kurczaka na patelni. Po ugotowaniu nadszedł czas, aby je ubrać.
Ułóż sałatkę coleslaw na bułce burgerowej, a na wierzchu ugotowane kawałki kurczaka. - Przekrój pomidorki koktajlowe na pół i ułóż na kurczaku.
Umyj liście bazylii i ułóż je tak, jak są. - Zamknij drugą kromką bułki burgerowej i ciesz się smakiem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!