Kurczak po baskijsku

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 20 m

Udajmy się do wspaniałego kraju Basków, aby przygotować przepis na kurczaka po baskijsku. Pomidory, papryka, odrobina czosnku i oczywiście papryczka chilli Espelette, aby wszystko odpowiednio doprawić :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 7.29 (3.64€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania55 min


Obserwacje

Tradycyjny przepis: kurczak po baskijsku jest zwykle przygotowywany ze słodkiej papryki z Kraju Basków.

Zbyt kwaśny? Może się tak zdarzyć w przypadku pulpy pomidorowej. Należy to skorygować, dodając 1 łyżeczkę cukru.

Kurczak: wybierz kurczaka z czerwoną etykietą, który ma lepszy smak i delikatniejszą konsystencję.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+