Łatwa i tania moqueca z sardynek
zagłosuj teraz
Jedno z najbardziej tradycyjnych brazylijskich dań w łatwej i ekonomicznej wersji. Masz puszkę sardynek? W takim razie otwórz ją, a my przygotujemy dla Ciebie szybki i zdrowy przepis na codzienne danie - uwielbianą moqueca z mlekiem kokosowym i warzywami. Sprawdź nasze kroki i oczywiście dopraw według własnego uznania, ponieważ każdy ma w sobie szefa kuchni.
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.08Euros€ (2.04€/porcja)
Materiały
- Patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
Pokrój paprykę, pomidora i cebulę w plastry. Umieść je na patelni z odrobiną oleju z puszki w przeplatających się warstwach. Na koniec dodaj sardynki. Dopraw solą i sosem chili.
Przykryj patelnię. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, gdy warzywa będą ugotowane i nadal jędrne, ale nie będą się rozpadać.
Wlej mleko kokosowe i posiekaną natkę pietruszki. Doprowadź do wrzenia i wyłącz. W razie potrzeby dodaj więcej pietruszki. Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!