Makaron z brokułami, pieczarkami i bazylią

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
40 min

Kiedy nie wiesz, co ugotować, ale nadal chcesz zjeść obfity, dobrze zbilansowany posiłek, nie ma nic lepszego niż makaron z warzywami! A dla dodatkowego smaku: oczywiście bazylia!


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.99 (0.99€/porcja)

Materiały

  • Parowar
  • Patelnia do smażenia

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
  • Warzywa:
    Dobrze opłukać.
    Pokrój brokuły wzdłuż na 2 części - będziesz potrzebować tylko jednej połówki dla jednej osoby.
    Po ugotowaniu odetnij główki i "obierz" korzenie, aby zachować tylko serce (które będzie wyjątkowo miękkie po ugotowaniu :-) ).

    Pokrój grzyby (łącznie z główkami i łodygami ;-) Niczego nie wyrzucaj).

    Umieść je w parowarze i gotuj przez około 10 minut, aby pozostały lekko chrupiące.
  • Makaron: w międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    Mi osobiście gotowanie zajęło tylko 4 minuty (zaleta makaronu z roślin strączkowych :-) )!
  • Po odcedzeniu makaronu i ugotowaniu warzyw, ułóż je na talerzu.
    Skrop oliwą z oliwek, odrobiną soli, kilkoma ziarnami sezamu i posiekaj liście bazylii (lub posyp danie suszoną bazylią, jeśli nie masz świeżej).

    I wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+