Makaron z brokułami, pieczarkami i bazylią
zagłosuj teraz
Kiedy nie wiesz, co ugotować, ale nadal chcesz zjeść obfity, dobrze zbilansowany posiłek, nie ma nic lepszego niż makaron z warzywami! A dla dodatkowego smaku: oczywiście bazylia!
Składniki
1
Szacowany koszt: 0.99Euros€ (0.99€/porcja)
Materiały
- Parowar
- Patelnia do smażenia
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
- Warzywa:
Dobrze opłukać.
Pokrój brokuły wzdłuż na 2 części - będziesz potrzebować tylko jednej połówki dla jednej osoby.
Po ugotowaniu odetnij główki i "obierz" korzenie, aby zachować tylko serce (które będzie wyjątkowo miękkie po ugotowaniu :-) ).
Pokrój grzyby (łącznie z główkami i łodygami ;-) Niczego nie wyrzucaj).
Umieść je w parowarze i gotuj przez około 10 minut, aby pozostały lekko chrupiące. - Makaron: w międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Mi osobiście gotowanie zajęło tylko 4 minuty (zaleta makaronu z roślin strączkowych :-) )! - Po odcedzeniu makaronu i ugotowaniu warzyw, ułóż je na talerzu.
Skrop oliwą z oliwek, odrobiną soli, kilkoma ziarnami sezamu i posiekaj liście bazylii (lub posyp danie suszoną bazylią, jeśli nie masz świeżej).
I wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!