Makrela z musztardą
zagłosuj teraz
Dzisiejsze menu zawiera ryby, a dokładniej makrele! Aby uczynić je jeszcze bardziej apetycznymi, podawaj je z sosem musztardowym. To szybki i łatwy sposób na dodanie potrawie dodatkowego smaku. Podawaj z warzywami smażonymi na patelni, smażonymi ziemniakami lub ryżem :-) Zdrowy, zbilansowany posiłek gwarantowany!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Wymieszać śmietanę z musztardą.
- Oczyść makrele i umieść je w naczyniu do pieczenia. Nałożyć trochę mieszanki śmietany i musztardy do środka ryby.
- Nałożyć resztę mieszanki na makrelę. Posypać ziołami prowansalskimi.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C
- A teraz makrela z musztardą jest gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!