Makrela z musztardą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Dzisiejsze menu zawiera ryby, a dokładniej makrele! Aby uczynić je jeszcze bardziej apetycznymi, podawaj je z sosem musztardowym. To szybki i łatwy sposób na dodanie potrawie dodatkowego smaku. Podawaj z warzywami smażonymi na patelni, smażonymi ziemniakami lub ryżem :-) Zdrowy, zbilansowany posiłek gwarantowany!

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 1Wymieszaj śmietanę z musztardą.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 2Oczyść makrele i umieść je w naczyniu do pieczenia. Nałóż trochę mieszanki śmietany i musztardy do środka ryb.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 3Nałóż resztę mieszanki na makrele. Posyp ziołami prowansalskimi.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 5I voilà, twoje makrele z musztardą są gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: