Makrela z musztardą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Dzisiejsze menu zawiera ryby, a dokładniej makrele! Aby uczynić je jeszcze bardziej apetycznymi, podawaj je z sosem musztardowym. To szybki i łatwy sposób na dodanie potrawie dodatkowego smaku. Podawaj z warzywami smażonymi na patelni, smażonymi ziemniakami lub ryżem :-) Zdrowy, zbilansowany posiłek gwarantowany!


Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 1Wymieszać śmietanę z musztardą.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 2Oczyść makrele i umieść je w naczyniu do pieczenia. Nałożyć trochę mieszanki śmietany i musztardy do środka ryby.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 3Nałożyć resztę mieszanki na makrelę. Posypać ziołami prowansalskimi.
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C
  • Makrela z musztardą - Przygotowanie krok 5A teraz makrela z musztardą jest gotowa!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+