Makrela z musztardą
zagłosuj teraz
Dzisiejsze menu zawiera ryby, a dokładniej makrele! Aby uczynić je jeszcze bardziej apetycznymi, podawaj je z sosem musztardowym. To szybki i łatwy sposób na dodanie potrawie dodatkowego smaku. Podawaj z warzywami smażonymi na patelni, smażonymi ziemniakami lub ryżem :-) Zdrowy, zbilansowany posiłek gwarantowany!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Wymieszaj śmietanę z musztardą.
Oczyść makrele i umieść je w naczyniu do pieczenia. Nałóż trochę mieszanki śmietany i musztardy do środka ryb.
Nałóż resztę mieszanki na makrele. Posyp ziołami prowansalskimi.
Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
I voilà, twoje makrele z musztardą są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!