Mule marinières, prosty i pyszny przepis
zagłosuj teraz
Aby nadal cieszyć się smakami morza nawet po zakończeniu lata, wybierz Moules Marinières! To klasyk, który nigdy się nie starzeje, a jego przygotowanie jest szybkie i łatwe. W rzeczywistości gotowanie skorupiaków zajmuje zaledwie 10 minut. To szybki sposób na cieszenie się wspólnym posiłkiem przy stole :-) Doprawiona czosnkiem i ziołami, będzie doskonałym połączeniem dla Twojego posiłku. Aby połączenie było jeszcze doskonalsze, wybierz frytki jako dodatek ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 6.24Euros€ (3.12€/porcja)
Materiały
- garnek do gotowania
- nóż do obierania
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min
- Czyszczenie i przycinanie form: wystarczy użyć noża, aby usunąć wystające włókna z boku formy.
- Do rondla włożyć odrobinę masła. Podsmaż posiekaną cebulę, łodygę selera naciowego pokrojoną na małe kawałki, zmiażdżony czosnek i bouquet garni.
- Gdy cebula się zeszkli, podlać białym winem i dodać małże. Przykryj garnek i gotuj przez 10 minut. Po tym czasie małże powinny się otworzyć.
- Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zdjąć z ognia.
- Teraz małże marinière są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!