Mule marinières, prosty i pyszny przepis

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
40 min

Aby nadal cieszyć się smakami morza nawet po zakończeniu lata, wybierz Moules Marinières! To klasyk, który nigdy się nie starzeje, a jego przygotowanie jest szybkie i łatwe. W rzeczywistości gotowanie skorupiaków zajmuje zaledwie 10 minut. To szybki sposób na cieszenie się wspólnym posiłkiem przy stole :-) Doprawiona czosnkiem i ziołami, będzie doskonałym połączeniem dla Twojego posiłku. Aby połączenie było jeszcze doskonalsze, wybierz frytki jako dodatek ;-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 6.24 (3.12€/porcja)

Materiały

  • garnek do gotowania
  • nóż do obierania

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min

  • Mule marinières, prosty i pyszny przepis - Przygotowanie krok 1Czyszczenie i przycinanie form: wystarczy użyć noża, aby usunąć wystające włókna z boku formy.
  • Mule marinières, prosty i pyszny przepis - Przygotowanie krok 2Do rondla włożyć odrobinę masła. Podsmaż posiekaną cebulę, łodygę selera naciowego pokrojoną na małe kawałki, zmiażdżony czosnek i bouquet garni.
  • Mule marinières, prosty i pyszny przepis - Przygotowanie krok 3Gdy cebula się zeszkli, podlać białym winem i dodać małże. Przykryj garnek i gotuj przez 10 minut. Po tym czasie małże powinny się otworzyć.
  • Mule marinières, prosty i pyszny przepis - Przygotowanie krok 4Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zdjąć z ognia.
  • Mule marinières, prosty i pyszny przepis - Przygotowanie krok 5Teraz małże marinière są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+