Smaczna blanquette z łososia

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
2 h 35 m

"Jak tam twoja blanquette?" Cóż, możemy rozczarować fanów OSS117, ale dziś jest łosoś! Równie pyszna jak klasyczna blanquette, ta blanquette z łososia łączy w sobie tradycję i lekkość, z delikatnymi kawałkami łososia, które rozpływają się w ustach, polane idealnie kremowym sosem. To pocieszające danie, ale lżejsze niż klasyczna wersja, z pewnością będzie hitem dla wszystkich przy stole. Podawaj z odrobiną ryżu lub warzywami gotowanymi na parze, a otrzymasz smaczny posiłek godny niedzielnego obiadu! :-)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania2 h 20 m


Obserwacje

Jak przechowywać blanquette z łososia?
Można ją przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.

Z czym podawać blanquette z łososia?
Możesz podawać go ze zwykłym ryżem lub ziemniakami gotowanymi na parze lub w mundurkach!

Czy blanquette z łososia można zamrozić?
Tak, ale należy je spożyć w ciągu 3 miesięcy od zamrożenia.

Czy mogę zastąpić łososia?
Bez problemu można zastąpić łososia żabnicą lub morleszem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+