Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą
Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą to pyszna i wszechstronna propozycja dla osób poszukujących lekkiego, smacznego i pożywnego posiłku. To połączenie świeżych i żywych składników, inspirowane bogatą kuchnią śródziemnomorską, podbija podniebienia gdziekolwiek się pojawi. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i ciesz się tym wrapem.
Składniki
Materiały
- patelnia
- nóż
Przygotowanie
Na patelni podgrzej tortille zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Następnie rozprowadź hummus na tortillach (pozostawiając wolne boki).
Na wierzchu ułóż rukolę, marynowaną paprykę i pokruszony ser feta. Dopraw odrobiną soli i pieprzu. Na koniec dodaj oliwę z oliwek.
Zwiń go i gotowe.
Jeśli wolisz, przekrój je na pół. Smacznego!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać wrapy?
Zalecamy zjedzenie ich tego samego dnia, ponieważ składniki są nadal świeże. Jeśli masz resztki, włóż je do szczelnego pojemnika lub zawiń w folię i przechowuj w lodówce do 3 dni.
Czy mogę zastąpić składniki?
Oczywiście! Oto kilka przykładów: zamień hummus na serek Philadelphia, paprykę na pomidory (nie muszą być marynowane), rukolę na sałatę i ser feta na mozzarellę.
Jak złożyć wrapy?
Najprostszym sposobem jest zwinięcie ich jak naleśnika. Można też zacząć od złożenia dwóch boków, a następnie zwinąć je w rulon.