Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
8 min

Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą to pyszna i wszechstronna propozycja dla osób poszukujących lekkiego, smacznego i pożywnego posiłku. To połączenie świeżych i żywych składników, inspirowane bogatą kuchnią śródziemnomorską, podbija podniebienia gdziekolwiek się pojawi. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i ciesz się tym wrapem.


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania6 min
Gotowania2 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać wrapy?

Zalecamy zjedzenie ich tego samego dnia, ponieważ składniki są nadal świeże. Jeśli masz resztki, włóż je do szczelnego pojemnika lub zawiń w folię i przechowuj w lodówce do 3 dni.

Czy mogę zastąpić składniki?

Oczywiście! Oto kilka przykładów: zamień hummus na serek Philadelphia, paprykę na pomidory (nie muszą być marynowane), rukolę na sałatę i ser feta na mozzarellę.

Jak złożyć wrapy?

Najprostszym sposobem jest zwinięcie ich jak naleśnika. Można też zacząć od złożenia dwóch boków, a następnie zwinąć je w rulon.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+