Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem
zagłosuj teraz
Co może być szybszego i skuteczniejszego niż dobre danie z makaronem? Dziś dodajemy rybę do mieszanki z naszym przepisem na tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem. Idealne połączenie smaków na prosty posiłek przy minimalnym zamieszaniu ;-) Postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu krok po kroku, któremu towarzyszą objaśniające zdjęcia :-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 4.08Euros€ (4.08€/porcja)
Materiały
- 1 rondel
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Ugotuj tagliatelle zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- W międzyczasie podsmaż szalotkę na oliwie z oliwek.
- Po ugotowaniu dodać crème fraîche. Doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić do zgęstnienia na około 2 minuty na średnim ogniu.
- Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Wymieszać tagliatelle z sosem, a następnie dodać łososia.
- Posyp koperkiem (świeżym lub suszonym) i gotowe!
Obserwacje
Można również dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!