Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
20 min

Co może być szybszego i skuteczniejszego niż dobre danie z makaronem? Dziś dodajemy rybę do mieszanki z naszym przepisem na tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem. Idealne połączenie smaków na prosty posiłek przy minimalnym zamieszaniu ;-) Postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu krok po kroku, któremu towarzyszą objaśniające zdjęcia :-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 4.08 (4.08€/porcja)

Materiały

  • 1 rondel
  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem - Przygotowanie krok 1Ugotuj tagliatelle zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem - Przygotowanie krok 2W międzyczasie podsmaż szalotkę na oliwie z oliwek.
  • Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem - Przygotowanie krok 3Po ugotowaniu dodać crème fraîche. Doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić do zgęstnienia na około 2 minuty na średnim ogniu.
  • Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem - Przygotowanie krok 4Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Wymieszać tagliatelle z sosem, a następnie dodać łososia.
  • Tagliatelle z wędzonym łososiem i koperkiem - Przygotowanie krok 5Posyp koperkiem (świeżym lub suszonym) i gotowe!

Obserwacje

Można również dodać 1 łyżkę soku z cytryny.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+