Wieprzowina z karmelem

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
Å‚atwe
40 min

Jesteś fanem słodkich i pikantnych potraw? Nie będziesz w stanie oprzeć się temu typowo wietnamskiemu przepisowi ;-) Kruche, delikatnie aromatyzowane mięso - przepis, który w 100% akceptuję!


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.38 (1.84€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Wieprzowina z karmelem - Przygotowanie krok 1Pokrój wieprzowinÄ™ na niezbyt duże kawaÅ‚ki. Zrumienić na patelni z rozgrzanym olejem, po prostu przyrumieniajÄ…c miÄ™so ze wszystkich stron: powinno pozostać rzadkie w Å›rodku.
  • Wieprzowina z karmelem - Przygotowanie krok 2NastÄ™pnie w dużym rondlu dodać cukier i odrobinÄ™ wody. Pozostawić bez mieszania na dużym ogniu, aż utworzy siÄ™ karmel (uważać, aby go nie przypalić).
  • Wieprzowina z karmelem - Przygotowanie krok 3Dodaj wodÄ™ na raz: karmel szybko stwardnieje, wiÄ™c dobrze wymieszaj, aż caÅ‚kowicie rozpuÅ›ci siÄ™ w wodzie. NastÄ™pnie dodać kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ…, sos sojowy i przyprawy.
  • Wieprzowina z karmelem - Przygotowanie krok 4NastÄ™pnie dodać kawaÅ‚ki wieprzowiny. Pozostawić na dużym ogniu przez 20 minut, regularnie mieszajÄ…c, aby miÄ™so nie przywarÅ‚o do dna. Sos powinien dobrze siÄ™ zredukować w ciÄ…gu ostatnich 10 minut.
  • Wieprzowina z karmelem - Przygotowanie krok 5Zdjąć z ognia i podawać. A teraz karmelowa wieprzowina jest gotowa!

Obserwacje

Schab wieprzowy: w razie potrzeby zastąpić schabem wieprzowym sauté.

Dodatki: mała cebula będzie mile widziana w tym przepisie :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+