Wyśmienity croque-monsieur z sosem beszamelowym
zagłosuj teraz
Cała rodzina uwielbia croque-monsieur! Proste, szybkie i ekonomiczne danie, któremu towarzyszy mieszanka sałat, nie wymaga wielu składników ;-) Ale co powiesz na dodanie odrobiny sosu beszamelowego i tartego sera, a wszystko to zapiekane w piekarniku, aby uczynić je jeszcze bardziej nieodpartym! To właśnie sugerujemy w naszym przepisie krok po kroku tutaj! Reszta należy do Ciebie, dzięki naszym pisemnym wyjaśnieniom, zdjęciom i filmom ;-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Posmarować kromki chleba sosem beszamelowym (około 1 czubatej łyżki stołowej na kromkę). Posypać startym serem (około 25 g na kromkę).
- Połóż szynkę, złożoną na pół, na dwóch kromkach, a następnie zamknij croque monsieur, przykrywając kromki z szynką tymi bez szynki.
- Posmarować wierzch croques monsieur sosem beszamelowym (około 1 czubatej łyżki stołowej), a następnie posypać startym serem (około 15-20 g).
- Umieść croques monsieur na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 15 minut.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!