Koktajl arbuzowy z ginem
zagłosuj teraz
Masz ochotę zachwycić swoich gości aperitifem? Przygotuj dla nich domowe koktajle i podaj je... w arbuzie! Użyj małych arbuzów zamiast szklanek lub dużego arbuza, którym każdy może się poczęstować! Koktajl na bazie ginu, wyjątkowo świeży i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, który wszyscy pokochają ;-) Na zdrowie!
Składniki
8
Materiały
- 1 gałka lodów lub 1 łyżka stołowa
Przygotowanie
- Odetnij górną część arbuza i wyjmij z niego cały miąższ. Umieść miąższ arbuza i sok w blenderze i zmiksuj.
- Dodać gin i ponownie zmiksować. Przesiać mieszaninę, aby usunąć pestki i wlać połowę mieszaniny do arbuza.
- Dodaj 20 cl lemoniady do arbuza i 20 cl do dzbanka z resztą mieszanki arbuza i ginu. Wymieszać do połączenia.
- Teraz koktajl arbuzowy jest gotowy! Uzupełnij arbuza, gdy będzie pusty ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!